satuhead

Kuka on Satu Jaatinen?

Pankkiirista yhteiskunnalliseen päätöksentekoon

Talous on vahvuuteni. Työskentelin 25-vuotta investointipankkiirina Lontoossa. Lopulta huoleni yhteiskunnan tilasta kasvoi niin suureksi, että tahdoin päätöksentekoon lähelle ihmisiä. Nyt seitsemän vuoden jälkeen uskon ymmärtäväni ongelmien juurisyitä.

Vaikutan yrittäjänä, kunta- ja aluepäättäjänä ja luottamustoimissa Päijät-Hämeen Asikkalasta käsin. Synnyin ja kävin kouluni Lahdessa. Juureni ovat Pohjanmaalla ja Karjalassa. Koulutukseltani olen Kauppatieteiden Maisteri Helsingin Kauppakorkeakoulusta.

Uskon että valtioiden yhteistyöllä omavaraisuuden, huoltovarmuuden ja uusien innovaatioiden saavuttamiseksi, EU:n ja sen valtioiden on mahdollista kasvaa hyvään johtavaksi voimaksi maailmassa.

Investointipankkiiritaustani auttaa minua ymmärtämään mm. kansainvälisten finanssimarkkinoiden toimijoita. Esimerkiksi toimiessani Lahti Energian säilyttämiseksi Lahden kaupungin omistuksessa, pystyin selvittämään, kuinka kansainväliset pääomasijoittajat ovat tyhjentäneet kunnallisia energiayhtiöitä varoista ympäri maata ja näin valistamaan poliitikkoja ja virkamiehiä ratkaisussa.

Tartun toimeen rivakasti yhdessä paikallisten ihmisten, yhteisöjen, virkamiesten ja poliitikkojen kanssa.

Esimerkkinä, perustin Pelastetaan Päijänne ryhmän paikallisten huolestuneiden kanssa, kun Asikkalan 1.5 miljoonan ihmisen juomavedenottamon päälle tuli kaivosvaraus. Yhdessä yössä 5000 ihmistä liittyi ja kaivosyhtiö häipyi anteeksipyytäen. Eduskunnan Talousvaliokunta teki Kaivoslakiin muutoksen liittyen kaivosvaltauksiin ja kansalliseen turvallisuuteen selvitettyäni asiaa heille kuulemisessa. Sain kutsun Teollisuus- ja Elinkeinoministeriön Mineraalistrategian työryhmiin keväällä vaikutettuani EU Komission Kriittisten Mineraalien Asetukseen kansalaisyhdistysten ja asiantuntijoiden edustajana.

Tartun toimeen ja saan aikaiseksi.

Luottamuspaikat:

Kunta- ja aluepäättäjä Asikkala, Päijät-Hämeen Hyvinvointialue.

Tarkastusautakunnan vpj Asikkala, tarkastuslautakunnan jäsen, Päijät-Hämeen Hyvinvointialue.
Asikkalatalojen hallituksen vpj.
OP Hämeen Edustajiston jäsen